Savon Sanomat on poistanut blogini sekä parissa päivässä yli 20 000 kävijää keränneen kirjoitukseni, maalaisjärkeä uhmaten ja omien sanojensakin mukaan ilman loogista syytä. Savon Sanomat on myös toistaiseksi sulkenut kommentoinnin Facebook-sivuiltaan ja poistanut kaikki Asta Tenhusen journalismia koskevat julkiset valitukset.

Julkaisin keskustelua herättäneen kirjoitukseni uudelleen täällä omilla sivuillani, sensuurin ja kieltolakien ulottumattomissa. Voit lukea sen täältä.

Savon Sanomien digipäälliköltä saamani sähköposti sanoo, että:

  • Kaikki blogikirjoitukseni olivat hyviä
  • Kannabis-jutussani ei ollut mitään väärää tai asiatonta

Ainoa saamani syy tekstieni tuhoamiseen oli se, että Twitterissäkin kannabisvastaista propagandaansa levittävää toimittaja Asta Tenhusta oli kirjoitukseeni liittyen “pommitettu useilla viesteillä”. Savon Sanomien mukaan kannabis-aiheinen kirjoitukseni oli kaikin puolin OK mutta heidän blogeissaan ei kuitenkaan saisi kirjoittaa “huumeista”.

Koska heistä vaikutti siltä että tulisin kirjoittamaan aiheesta lisää, Savon Sanomien ratkaisu oli poistaa koko blogini ja sen sisältö eli mm. lähimmäisenrakkautta peräänkuuluttavat sekä pääosin vapaaotteluharrastuksestani kertovat kirjoitukset. Sähköpostissa todettiin myös, että “Urheiluaiheiset kirjoituksesi olivat hyviä ja toivat mukavan lisän blogitarjontaamme.”.

Ilmeisesti pelkän kannabis-aiheisen kirjoitukseni poistaminen, asiasta etukäteen varoittaminen tai asian hoitaminen keskustelemalla ei käynyt heidän mielessään.

 

Sananvapaus vs. suomalaisen journalismin kahleet

Minäpä sanon mistä tässä on kyse: SENSUURISTA.

Kyseessä on nimenomaan kirjoituksessa mainitsemani “Se nyt ei vaan käy” -linja joka näyttää ulottuvan jopa yhteiskunnalliseen kehityskeskusteluun saakka.

Savon Sanomien päätoimittajan Seppo Rönkön vastaus esittämiini kysymyksiin on kokonaisuudessaan (sekä kirjoitusvirheeneen) tässä:

“Edellä olevaan blogitekstiin liittyen. Savon Sanomat on sitoutunut noudattamaan toiminnassaan Julkisen sanan neuvoston Journalistin ohjeita.
Yställisesti va. päätoimittaja Seppo Rönkkö”

Ilmeisesti Savon Sanomat voi nauttia Julkisen sanan neuvoston piiriin kuulumisesta ilman että heidän tarvitsisi kuitenkaan piitata säännöistä joihin he ovat sitoutuneet.

Asta Tenhunen ei ole vastannut kysymyksiini lainkaan.

 

Informaatiosota yksilönvapauden puolesta

Tämä on sanallisen sodan julistus faktatiedon puolesta sensuuria vastaan. Tämä on sanallisen sodan julistus Suomessa vallitsevaa tietämättömyyttä sekä valtamedioissamme tapahtuvaa väärän tiedon levittämistä vastaan. Ryhdyn kirjoittamaan kannabiksesta sekä psykedeeleistä lisää ja sivustoni uusi Vihreä Lohikäärme -osio tulee olemaan tukikohtani sekä tämän informaatiosodan eturintama.

Saa jakaa. Saa kommentoida. Vihreä lohikäärme on avannut kitansa.

T.

 


KANNABIS: Avoin kirje Savon Sanomille

Värväydy Vihreän lohikäärmeen some-sissiksi

Sähkötä lennätinviesti päämajaan

RELIGION:DISCIPLINE

Monthly thoughts about life, perseverance and discipline via doctrines such as Stoicism and Zen Buddhism.

“For a man to conquer himself is the first and noblest of all victories.” —Plato

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest