Kannabis, tuo perheiden hajottaja, työpaikkojen tuhoaja ja suora tie helvettiin.

Vai onko näin?

Tyhjän jauhamisesta ja ihmisten pelottelusta on saanut rahaa ja valtaa kautta aikain. Ennen se tehtiin uskonnon varjolla ja milloin milläkin.

Kun tullaan päihteisiin, homma muuttuu vähintäänkin mielenkiintoiseksi.
Tutkimustuloksia peukaloidaan halutun tuloksen saamiseksi ja tulokset päättää rahoittaja.
Jokainen joka on vähänkään tutustunut mitä kulissien takana on tapahtunut historian aikana ei ohita tätäkään olankohautuksella, vedoten kannabisfriikkien propagandaan.
Toisaalta elämä on varmaan huoletonta omaan napaan tuijottelua mutta sitäkin vaikeampaa kun mieltää maailman mustavalkoiseksi.

Ylilääkäri Jussi Niemi-Pylttäri oli sitä mieltä että kannabis ei tule korvaamaan alkoholia. Väite voi hyvinkin pitää paikkansa, onhan kyseessä kaksi aivan eri päihdettä.
Suomalaisesta päihdekulttuurista tulee päällimmäisenä mieleen alkoholin kohtuu- ja suurkuluttajat.
Vaikka alkoholin aiheuttamista haitoista yhteiskunnalle koituu joka vuosi miljardien lasku, ei ole mitään syytä sakottaa ja vainota alkoholin käyttäjiä.
Alkoholin kieltolaki oli totaalisen epäonnistunut ja se purettiinkin kun huomattiin että se aiheuttaa enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Mikä ero on kannabiksen kieltolailla alkoholin kieltolakiin? Ulkomailta tuotiin metanolia etanolin sijasta, synteettisiä kannabinoideja kannabiksen sijasta.
Eivät markkinat ja kysyntä katoa sillä että jotain kielletään. Se vain siirtää markkina-alueen hallitsemisen rikollisille.
Nämä rikolliset eivät katsele minkä ikäisille myyvät synteettisiä myrkkyjään ja jopa valehtelevat tuotteensa turvallisuudesta saadakseen lisää asiakkaita ja myyntiä. Todella ironista siis perustella kieltolain tarpeellisuutta sillä että sen avulla suojellaan lapsia kun todellisuus on juuri päinvastainen.

Lähes tärkein aiheeseen liittyvä kysymys jäikin kysymättä kaiken sähellyksen keskellä, eli mihin hän perustaa näkemyksensä siitä että runsaasti alkoholia nauttinut henkilö olisi nyt kuivilla jos ei olisi törmännyt kannabikseen?
Kannabistahan käytetään vieroitusoireiden lieventämisessä kun halutaan päästä irti koukuttavemmista päihteistä.
Jokainen voi vertailla THL:n sivuilta löytyvän päihdevertailun tuloksia. Jos kävisikin niin että henkilö syrjäyttää alkoholiriippuvuuden kannabiksella ja jäisi vastaavasti tähän koukkuun, niin eikö ole aika itsestäänselvää päästä helpommin irti kannabisriippuvuudesta kuin alkoholiriippuvuudesta? Miksi ei tuoda esiin sitä mitä kannabis pohjimmiltaan on: lääkettä.

Haastattelin siis Niemi-Pylttäriä puhelimitse artikkelin tiimoilta (kuunneltavissa Youtubessa, suokaa anteeksi amatöörimäisyyteni)
”Haastattelussa” tuleekin ilmi että lääkärit ovat todenneet ajatelleet kannabiksen aiheuttavan samoja komplikaatioita kuin tupakka koska käyttötapa on usein sama; polttamalla.
Toisekseen Niemi-Pylttäri mainitsee kannabiksen aiheuttaman psykoosin olevan hyvin harvinaista. Luvut saavat puhua puolestaan: 16000 psykoositapausta alkoholista, 125 kannabiksesta.

Niemi-Pylttäri myös perusteli miksi alkoholi on laillista, sitä on niin helppo valmistaa että sitä ei voida kontrolloida. Parempi siis antaa kansan juoda ei-niin-myrkyllistä etanolia jonka laatua valvotaan.
Kerroinkin että kannabiksen kohdalla asia ei ole sen monimutkaisempi. Tätäkään ei voida kontrolloida. Parempi siis antaa kansan olla kieltolain ja rikollisten armoilla joiden tuotteista ei ikinä voi 100% varmuudella tietää onko aitoa luonnontavaraa vai lähteekö järki kun pussiin sattuukin synteettistä myrkkyä.

Kuvittele seuraavan kerran Alkossa asioidessasi että mitä jos tässä pullossa ei olekaan Leijonaa? Pitääkö pelätä että lähtee henki? Pitääkö pelätä että kassahenkilö pistää puukolla ja ryöstää sinut?
Tällaista jotkut joutuvat kokemaan ja vain sen takia että voivat rentoutua työpäivän jälkeen.

Iso kiitos Jussi Niemi-Pylttärille haastatteluun osallistumisesta!
Koko Vihreän Lohikäärmeen väki kiittää!

Alkuperäinen Mtv:n artikkeli

RELIGION:DISCIPLINE

Monthly thoughts about life, perseverance and discipline via doctrines such as Stoicism and Zen Buddhism.

“For a man to conquer himself is the first and noblest of all victories.” —Plato

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest